Click click Me !

:: BFF Si .G.E.D.I.K. ::

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, February 3, 2013

Cara Manual Kira Saiz Bra Wanita





Memang ai sukaaa sangatt baca Blog Syira.Com ni. Saratttt dengan info info . . Sukaaa sangatt ! Dan hari ni terdetik ai nak share dgn uols info yang sangattttt BAGUS untuk pengetahuan buat kaum Hawa.. Dulu ai tak tahu nak kira saiz macam mane.. HAHA ... Teruknya ai kan? Tau nak beli macam mana? Pergi suaa body kat salesgirl then dia yang carikan yang mana yang sesuai untuk ai.. Yang ai tahu, hanya bayarrrrrr sajaaaaaaaaaaaaaa . . Dan tau tau bra ai saiz XX . . Woiii ! Mane leh kasikk tahuuu... Buat kerja gila okayyy ! HAHAHA ~ So, marilah kita sama sama belajar cara mengira manual saiz bra okay !



Petikan Entry Cara Manual Kira Saiz Bra Wanita dari Syira.Com

Memakai pakaian dalam @ bra yang sesuai dengan ukuran badan yang sebenar mampu memberikan penampilan luar biasa kepada si pemakai. Pemilihan baju dalam @ bra yang salah sebenarnya akan memberikan imej dan kesan yang buruk kepada penampilan si pemakai. Jangan kedekut untuk membeli baju dalam yang sesuai dengan size yang diperlukan supaya senjata utama anda itu dapat dijaga dan berada di kawasan selamat dengan sebaiknya. Kecantikan dan penampilan yang anggun bermula daripada pakaian dalam yang selesa dan sesuai. 

Cara Manual Kira Size Coli Wanita


Cara Manual Kira Size Bra Wanita

1. Dapatkan ukuran lilitan dibawah payudara.
2. Jika ukuran genap maka +4, manakala +5 jika ukuran ganjil
3. Contohnya : Ukur lilit bawah payudara anda ialah 28+4=32 [ Size Lilit Baju Dalam Anda]



Cara Manual Kira Size CUP Bra Wanita

1. Dapatkan ukuran tertinggi di payudara anda
2. Ukuran ini akan menentukan size cup bra anda.
3. Contoh : Ukuran tertinggi ialah 30-28 [size lilit asal bawah payudara] = 2 Inci [Cup B]



Ukuran Cup Coli Yang Sesuai:

Perbezaan :
1 Inci = Cup A
2 Inci = Cup B
3 Inci = Cup C
4 Inci = Cup D
5 Inci = Cup E
6 Inci = Cup F



Gunakanlah cara ini sebelum uols membuat pembelian bra yang sesuai untuk diri.. Jangan malukan diri sendiri dengan memakai bra yang tidak sesuai yang akhirnya akan menampakkan apa yang tidak sepatutnya kepada yang tidak berkenaan. Buat yang berbadan besar, pemilihan bra tali besar dengan empat kacing adalah lebih praktikal kerana segala lemak-lemak yang berada di bawah ketiak dan dibahagian belakang dapat disembunyikan oleh bra yang dipakai. Selamat membuat pilihan yang bijak dalam membeli pakaian dalam yerrrrr . . . ngeeee ~



Sumber : Syira.com




:busy membasuh banyakkk giler bajuuuu:






Yang dah tahu macam mana nak kira ! yeayyyyyyy
signature ms eida
♥ TQ For Reading SiGEDIK's Entry! Feel free to Comment Dear ♥

6 comments:

  1. BE pun mcm eida gak.. minta salesgirl carikan pastu akai..klau rs selesa terus beli.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Senang kan... hahahhahaha.. sampai taktahu kira pun....

      Delete
  2. tak taw nak kira lilit gune ape . hakhak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dik non, guna tali tape yang ukur baju tu la... huhuhuu

      Delete
  3. Aku tengok mana lawa dan seksi aku rembat jerk ida agak2 muat sapu jerk janji warna pelangi hahaahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha.. ouh ida takleh main agak2 tak berani.... hahahahhaha

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!